Home Revisited -suunnittelukilpailuun 152 ehdotusta

Kotien tulevaisuutta ratkovaan suunnittelukilpailuun saapui kilpailutöitä 20 maasta. Finalistit valitaan tammikuun aikana.

Home Revisited -suunnittelukilpailuun on jätetty 152 ehdotusta. Askon Säätiön 50-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävä kilpailu etsii ratkaisuja kodin tulevaisuuteen.

Vuodenvaihteessa sulkeutuneeseen, kansainväliseen kilpailuun saapui ehdotuksia 20 maasta. Puolet töistä tuli Suomesta, jonka jälkeen eniten Kiinasta ja Isosta-Britanniasta. Maanosista edustettuina ovat Eurooppa, Pohjois- ja Etelä-Amerikka sekä Aasia. Kaukaisin ehdotus saapui 10 900 kilometrin päästä Ecuadorista. Useita ehdotuksia saapui muun muassa Yhdysvalloista, Taiwanista ja Tanskasta.

Mukana on sekä yksittäisiä suunnittelijoita että työryhmiä. Ehdotukset sisältävät arkkitehtuuria, tuotteita, teknisiä ratkaisuja ja näiden kombinaatioita.

Kilpailun toiseen vaiheeseen eli finaaliin valitaan kymmenen työtä. Jatkoon päässeille ilmoitetaan valinnasta 1.2. mennessä. Kilpailijat hiovat ehdotustaan kevään aikana ja jättävät jatkokehitetyn version kesäkuuhun mennessä.

Kansainvälisessä juryssa on viisi kokenutta tuomaria: teollinen muotoilija ja tuomariston puheenjohtaja Hannu Kähönen, arkkitehti Helena Sandman, design-alan strategiakonsultti Jane Withers, professori ja arkkitehti Pertti Kareoja sekä professori Eric C. Yim.

Palkintolautakunta kiinnittää huomiota töiden innovatiivisuuteen, tarkoituksenmukaisuuteen sekä kaupalliseen ja teolliseen toteutuskelpoisuuteen sekä muotoilun laatuun. Työt arvostellaan nimettöminä.

Pääpalkinto on 30 000 euroa, toinen sija 15 000 euroa ja kolmas 10 000 euroa. Lisäksi kaikki finalistit palkitaan 2 000 eurolla. Voittajat julkistetaan syyskuussa ja finalistitöistä järjestetään näyttely Helsinki Design Weekillä 7.-17.9.2017.

« Palaa alkuun