Home Revisited

Miltä kotisi näyttää tulevaisuudessa? Askon Säätiön 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lanseerattu Home Revisited -suunnittelukilpailun lähtökohtana on ymmärtää, mitä tulevaisuuden koti merkitsee. Kansainvälinen ja monialainen kilpailu pyrkii synnyttämään kaupallisesti merkittävää uutta tuotantoa, joka vastaa tulevaisuuden asukkaiden tarpeisiin.

EN FI

VOITTAJAT

Grand Prize 30,000€

WCless’

WCless’ tekee vessasta väliaikaisesti vedettömän. Kymmenestä vessassa käynnistä kahdeksan ... Lue lisää

Golden Prize 15,000€

Cubiculum

Cubiculum on ajaton, aistillinen ja intiimi lepopaikka uuden sukupolven työntekijöille, matkaajille ... Lue lisää

Winner 10,000€

DROW

Drow on älykäs ikkuna, joka uuden roolinsa kautta luo tarpeellista tilaa kaupungeissa. ... Lue lisää

Honor 2,000€

Homeful

Homeful on hätäpakkaus kotinsa menettäneille. Äitiyspakkauksesta inspiroitunut tuote on suunnattu ... Lue lisää

FINALISTIT

8 families in a single soul

Kun väestönkasvu kiihtyy, ihmisten elinolot huononevat ja kullekin sallitaan vain pieni ... Lue lisää

Lakea

Lakea on puinen pöytä, jonka tasopinta on kosketusnäyttö. Periaatteessa Lakea on ... Lue lisää

Lokero

Lokero on luotu helpottamaan tuotteiden lähettämistä ja vastaanottamista lähellä ihmisten ... Lue lisää

OFF

OFF-näppäimistö sai alkunsa siitä, että tutkimusten mukaan tietokoneen näppäimistö... Lue lisää

Piilo

Piilo on perheen ruokapöytä, johon on yhdistetty astiasäilytin. Helppokäyttöisen ... Lue lisää

Sokia

Sokia on uudenlainen sälekaihdin, joka toimii myös käänteisesti tuoden valoa ... Lue lisää

UUTISET

Home Revisited -suunnittelukilpailun pääpalkinto puhdasta vettä säästävälle keksinnölle

30 000 euron pääpalkinto Askon Säätiön Home Revisited -kilpailussa on myönnetty keksinnölle, joka auttaa säästämään puhdasta vettä tekemällä vesivessasta vedettömän. Kyseessä on yksi suurimmista muotoilupalkinnoista Suomessa, jonka Askon Säätiö jakaa 50-vuotisjuhlansa kunniaksi. Kilpailu pyrkii luomaan uusia innovaatioita tulevaisuuden kotiin.  Puhtaan juomaveden puute on maailmassa yksi suurimmista tulevaisuuden haasteista. Home Revisited -suunnittelukilpailun 30 000 euron pääpalkinto … Continue reading “Home Revisited -suunnittelukilpailun pääpalkinto puhdasta vettä säästävälle keksinnölle”

Lue lisää »

Koteihin innovaatioita etsivän Home Revisited –suunnittelukilpailun finalistit julki

Kymmenen työtä kilpailee voitosta Home Revisited –suunnittelukilpailussa. Askon Säätiön 50-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävä kilpailu etsii ratkaisuja kodin tulevaisuuteen. Home Revisited-kilpailun kymmenen finalistia on nyt julkistettu. Askon Säätiön 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävä kansainvälinen kilpailu etsii ratkaisuja kodin tulevaisuuteen. Kyseessä on suomalaisen muotoilun yksi suurimmista palkinnoista, jonka pääpalkinto on 30 000 euroa, toinen sija 15 000 euroa ja kolmas … Continue reading “Koteihin innovaatioita etsivän Home Revisited –suunnittelukilpailun finalistit julki”

Lue lisää »

Home Revisited -suunnittelukilpailuun 152 ehdotusta

Home Revisited -suunnittelukilpailuun on jätetty 152 ehdotusta. Askon Säätiön 50-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävä kilpailu etsii ratkaisuja kodin tulevaisuuteen.

Lue lisää »

Jätä ehdotuksesi suunnittelukilpailuun 31. Joulukuuta 2016 mennessä

Askon Säätiön Home Revisited –suunnittelukilpailun ehdotukset on jätettävä 31.12.2016 kello 17 mennessä tällä sivustolla. Kilpailu pyrkii synnyttämään kaupallisesti merkittäviä innovaatioita eri muun muassa muotoilun, arkkitehtuurin, teknologian ja sosiaalitieteiden aloilta.

Lue lisää »

Home Revisited Suunnittelukilpailu

Askon Säätiön Home Revisited –suunnittelukilpailu julkistetaan Helsinki Design Weekin avajaispäivänä 1. syyskuuta 2016 kello 15-17.

Lue lisää »

Home revisited näyttely Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa, Hämeentie 135, 7.9. – 22.10. 2017

Palkintolautakunta

Hannu Kähönen, puheenjohtaja

Hannu_kuvaHannu Kähönen on teollinen muotoilija ja helsinkiläisen muotoilutoimisto Creadesign Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Kähönen on edistänyt suomalaista muotoilua koko uransa ajan ja kuratoinut useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla sekä osallistunut toimistonsa kanssa kymmeniin näyttelyihin ympäri maailmaa.

Kähönen on toiminut vuosien varrella useissa eri muotoilualan luottamustehtävissä, joista voidaan mainita mm. Designmuseon hallituksen puheenjohtajuus, toiminta Valtion taideteollisuustoimikunnan puheenjohtajana ja Taiteen keskustoimikunnan jäsenenä. Kähönen luennoi yliopistoissa, kulttuuri- ja opetusalan tilaisuuksissa sekä kaupallisissa seminaareissa Suomessa ja kansainvälisesti.

Pentti Kareoja

pentti_potrettiPentti Kareoja on arkkitehti, joka toimii Aalto-yliopiston tilasuunnittelun professorina Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa ja on lisäksi osakkaana ARK-house arkkitehdit Oy:ssä. Kareoja toimi Arkkitehti-lehden päätoimittaja 1992-1995.

Kareojan suunnittelukohteita ovat olleet muun muassa Infokeskus Korona, Viikki; AV-Oppilaitos, Arabianranta; Vuosaaren merimieskeskus. Hän on saanut tunnustuksena muun muassa European Architectural Prizen 1995, SIO-palkinnon 2002 ja Rakennustaiteen valtionpalkinnon 2002) ja vuoden Teräsrakennepalkinnon.

Kareoja on toiminut lukuisissa alan kansallisissa ja kansainvälisissä luottamustoimissa ja palkittu suunnittelukilpailuissa sekä toiminut tuomarina yli 30 arkkitehtuurikilpailussa.

Helena Sandman

Helena-sandmanHelena Sandman on yksi arkkitehtitoimisto Hollmén Reuter Sandmanin ja Ukumbi-järjestön perustajista.

Järjestö on vuodesta 1995 lähtien toiminut etupäässä Afrikan vähävaraisten yhteisöjen hyväksi. Organisaation työtä esiteltiin tänä vuonna kolmannen kerran Venetsian arkkitehtuuribiennaalessa.

Helena Sandman tekee parhaillaan tohtorinväitöskirjaa Aalto-yliopistossa. Hänen tutkimusaiheensa on kehitysmaiden nopeasti kasvavien kaupunkien asuntotuotanto, ja tutkimuksessa keskitytään kodin merkitykseen sekä asukkaiden muutosprosessiin osallistumiseen.

Eric C. Yim

Eric Yim_4_kuvaProf. Eric C. Yim on POSH Office Systems (HK) Limitedin perustaja ja pääsuunnittelija. Hän on valmistunut Cambridgen yliopistosta arkkitehdiksi mutta keskittyy nykyisin huonekalusuunnitteluun ja toimistokalusteyritykseensä, joka on kasvanut pienestä paikallisesta toimijasta globaaliksi brändiksi, jota myydään yli 40 maassa.

Oman yrityksensä lisäksi professori Yim toimii Hong Kongin designkeskuksen ja -lautakunnan, huonekalu- ja sisustusyhdistyksen sekä vientiluottoyhtiön puheenjohtajana ja Hong Kongin teollisuuden keskusliiton sekä ammattikoulutusvaliokunnan apulaispuheenjohtajana. Hän on myös Hong Kongin ammattikorkeakoulun johtokunnan jäsen ja design-instituutin neuvonantaja, Ocean Park -yhtiön johtaja sekä Zuni Icosahedronin hallituksen jäsen. Lisäksi hänet on nimitetty Hong Kongin ammattikorkeakoulun design-oppilaitoksen Professor of Practice -toimeen.

Jane Withers

jane_2Jane Withers on design-alan strategiakonsultti, kuraattori ja kommentaattori. Hän on suorittanut alemman korkeakoulututkinnon pääaineenaan taidehistoria Courtauld-instituutissa ja valmistui filosofian maisteriksi pääaineenaan muotoilun historia Victoria & Albert -museon kuninkaallisesta taidekoulusta. Menestyksekkään journalistiuran jälkeen Jane perusti oman design-konsulttiyrityksen vuonna 2001 ja palvelee nyt innovatiivisia brändejä, yrityksiä ja organisaatioita kansainvälisillä markkinoilla strategia-asioita, luovaa johtamista ja muotoilukehitystä konsultoimalla sekä kuratoi design-ohjelmia, näyttelyitä sekä kokoelmia.

Hän tekee yhteistyötä monien merkittävien yritysten ja organisaatioiden kanssa, kuten Selfridges, South Kensington Estates, De Bijenkorf, Kvadrat, Vitra, Roca ja V&A. Hän on kuratoinut kehuttuja näyttelyitä, kuten V&A-museon valoa ja energiaa käsittelevän In Praise of Shadows -näyttelyn, Z33:n kestävän tulevaisuuden muotoilua käsittelevän 1% Water -näyttelyn, Dublinin tiedekeskuksen näyttelyn ”Surface Tension: The Future of Water” ja viimeksi Kuninkaallisen taide-akatemian RA: Inside Out -näyttelyn yhdessä Richard Rogersin kanssa.

Jane opettaa ja luennoi monissa maissa ja on ollut mukana lukuisissa tuomaristoissa sekä komiteoissa. Hänelle myönnettiin vuonna 2012 Westminsterin yliopiston kunniajäsenyys teoistaan ympäristön hyväksi.

Kilpailuohjelma ja säännöt

TAUSTAA

Asko Oy oli vahvasti mukana suomalaisen kodin vallankumouksellisessa muutoksessa. Kodin kehittäminen on keskeinen osa myös Askon Säätiön toimintaa. Säätiön hallitus on päättänyt järjestää 50-juhlavuotensa kunniaksi korkeatasoisen, kansainvälisen suunnittelukilpailun Home Revisited.

Koti käsitteenä, ympäristönä ja palveluna siihen liittyvine tuotteineen on ottanut merkittäviä kehitysaskelia erityisesti viime vuosisadan alussa ja toisen maailmansodan jälkeen. Koti on kokenut valtavan muutoksen yhteiskunnan ja asuinympäristön kaupungistuessa. Suomen mahdollisuus kansainvälisessä kilpailutilanteessa on suunnitella ja valmistaa sellaisia tuotteita ja palveluja, jotka vastaavat tuleviin muutoksiin. Muotoilulla yhdessä monialaisen asiantuntemuksen kanssa tulee olemaan keskeinen rooli.

Asumisen kehitykseen tulevat vaikuttamaan monet uudet tekijät, kuten ympäristökysymykset, perheen uudelleen määrittely, monikulttuurisuus, ikääntyminen ja digitalisoituminen. Kilpailijat saavatkin tarkastella kotia joka kulmasta, niin palvelumuotoilun, tilaratkaisujen, tuotemuotoilun kuin teknisten ratkaisujen ja näiden kombinaatioiden kautta. Kansainvälinen ja monialainen kilpailu pyrkii synnyttämään kaupallisesti merkittävää uutta tuotantoa, joka vastaa tulevaisuuden asukkaiden tarpeisiin.

Kilpailuun voivat osallistua sekä ammattilaiset että opiskelijat. Kilpailuun voi osallista yksin tai 2-5 hengen ryhmissä.

Kilpailu on tehty yhteistyössä Ornamon kanssa.

ornamo_hor_black

AIKATAULU

Kilpailuaika on 1.9.2016-1.6.2017.
Kilpailu on kaksivaiheinen.
Ensimmäisen vaiheen kilpailutyöt jätetään 31.12.2016 klo 17:00 mennessä.
Ensimmäisessä kilpailuvaiheessa valitaan kymmenen (10) työtä jatkoon. Jatkoon päässeille ilmoitetaan 1.2.2017 mennessä.
Toiseen vaiheeseen päässeiden suunnittelijoiden / työryhmien tulee jättää työt 1.6.2017 klo 17:00 mennessä.
Voittajatyöt valitaan elokuussa 2017. Finalistitöistä järjestetään näyttely, joka esitellään Helsinki Design Weekillä 7.-17.9.2017.
Pääpalkinnon voittajalle ilmoitetaan 15.8.2017 mennessä ja muut voittajat julkistetaan näyttelyn avajaisissa 7.9.2017.

KILPAILUTÖIDEN JÄTTÖ

Kilpailutyöt toimitetaan PDF-muodossa lataamalla ne Askon Säätiön sivuilta löytyvään kilpailulomakkeeseen.

Töiden tulee olla pakattu zip-tiedostoksi, koko max 10MB

Töiden tulee olla A3 vaakaformaatissa ja laajuudeltaan 1-3 sivua. Taitto on vapaa.

Kilpailu ehdotukset jätetään englanninkielellä.

Kilpailutöitä ei palauteta. Sähköisesti toimitetut työt tuhotaan kilpailun jälkeen.

Huom! Kilpailun anonymiteetin takia kilpailutekstissä ja -työssä ei saa näkyä tekijätietoja.

PALKINNOT

Ensimmäisestä vaiheesta valitaan jatkoon kymmenen (10) työtä, jotka palkiltaan 2 000 euron suunnittelupalkkiolla.

Kilpailun toisessa vaiheessa valitaan kolme (3) voittajatyötä, jotka palkitaan seuraavasti:

Grand Prize 30 000 €
Golden Prize 15 000 €
Winner 10 000 €

SÄÄNNÖT

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

Home Revisited -suunnittelukilpailun järjestää Askon Säätiö. Askon Säätiö tukee suomalaisen muotoilu- ja ympäristökulttuurin kehittämistä ja lähiympäristömme teollisten valmisteiden laadun kohottamista. Kilpailun tuotannosta vastaa Helsinki Design Week / Luovi Productions Oy.

Askon Säätiön nimi, logo ja toimintalupaus ovat suunnittelukilpailun viestinnässä ja markkinoinnissa näkyvästi esillä.

1 KILPAILUMUOTO

Suunnittelukilpailu toteutetaan kaksivaiheisena kilpailuna, jonka ensimmäinen osuus on avoin kilpailu ja toinen osuus on kutsukilpailu, johon valitaan ensimmäisen vaiheen kilpailijoista kymmenen. Ennen kilpailun ensimmäistä vaihetta Askon Säätiö järjestää avausseminaarin potentiaalisille osallistujille Helsinki Design Week 2016 -tapahtuman yhteydessä. Kilpailu avataan seminaarissa ja kilpailutyöt on jätettävä vuoden 2016 loppuun mennessä.

Kilpailun toiseen vaiheeseen valitaan kymmenen kilpailutyötä, joiden keskuudesta nimetään kolme voittajaehdotusta. Kaikkia kilpailuun osallistuvia arvioidaan samoilla arvosteluperusteilla.

2 KILPAILUN TAVOITE

Askon Säätiön suunnittelukilpailun lähtökohtana on ymmärtää mitä koti käsitteenä tulevaisuudessa merkitsee. Tulevaisuudessa asumisen kehitykseen tulevat vaikuttamaan monet uudet tekijät, kuten ympäristökysymykset, perheen uudelleen määrittely, monikulttuurisuus, ikääntyminen ja digitalisoituminen. Kilpailu etsii ratkaisuja näihin ja moniin muihin muutoksiin kodeissa. Kilpailun tavoitteena on synnyttää kaupallisesti merkittävää uutta tuotantoa, joka vastaa tulevaisuuden kodin toimintatarpeisiin. Kilpailussa tarkastellaan asumista ja kotia monialaisesti palvelumuotoilun, tilaratkaisujen, tuotemuotoilun ja teknisten ratkaisujen sekä näiden kombinaatioiden kautta.

3 OSALLISTUMINEN JA OSALLISTUMISOIKEUS

Home Revisited -suunnittelukilpailu on kansainvälinen kilpailu, joka on suunnattu erityisesti muotoilun ja arkkitehtuurin ammattilaisille ja opiskelijoille, johon osallistutaan yksilöinä tai 2-5 hengen työryhminä. Kilpailuun voivat osallistua myös muiden alojen ammattilaiset ja opiskelijat. Kilpailukielinä toimivat suomi ja englanti. Ehdotukset jätetään ensisijaisesti englanninkelellä.

Järjestäjien organisaatioon kuuluvilla henkilöillä ei ole oikeutta osallistua kilpailuun. Kilpailuun voi osallistua vain julkaisemattomilla töillä. Kilpailun viimeinen työn jättöpäivä on 31.12.2016. Tämän päivämäärän jälkeen toimitettuja töitä ei oteta vastaan. Kukin ryhmä voi osallistua kilpailuun vain yhdellä työllä. Kilpailuehdotukset jätetään PDF-muodossa.

Jos ensimmäisessä vaiheessa jätetyt kilpailutyöt eivät täytä lautakunnan määrittelemiä laatukriteerejä voi kilpailulautakunta pidentää kilpailuaikaa ja täsmentää kilpailutehtävää ja arviointikriteerejä.

4 ARVIOINTIKRITEERIT

Suunnittelukilpailussa palkittavien töiden tulee olla kodin tuote (huonekalu, tekninen laite), tilaratkaisu, palvelu tai näiden muodostama kokonaisuus.

Palkittavien kilpailutöiden on osoitettava korkeatasoista muotoiluosaamista, jossa on hyödynnetty monialaisuutta. Kilpailun palkintolautakunta kiinnittää huomiota kilpailutöiden innovatiivisuuteen, tarkoituksenmukaisuuteen sekä kaupalliseen ja teolliseen toteutuskelpoisuuteen (valmistettavuus, jakelukanavat, tarve/haluttavuus, markkinointisuunnitelma, brändi) ja muotoilun laatuun (käytettävyys, estetiikka) lisäksi huomioidaan kilpailutyön selkeä esittely. Palkintolautakunta arvioi itsenäisesti toteutuskelpoisuutta.

5 POISSULJETTAVAT EHDOTUKSET

Kilpailusta suljetaan pois ehdotukset, joita ei ole jätetty sisään kilpailuohjelmassa mainitun ajan kuluessa tai jotka eivät täytä kilpailuohjelman määräyksiä. Kilpailusta poissulkemisen päättää kilpailun tuomaristo.

6 PALKINNOT JA JULKISTAMINEN

Suunnittelukilpailu on kaksiosainen. Ensimmäisestä vaiheesta valitaan jatkoon kymmenen (10) työtä, jotka palkiltaan 2 000 euron suunnittelupalkkiolla. Askon Säätiöllä on oikeus järjestää valituista töistä näyttelyjä. Kilpailun toisessa vaiheessa valitaan kolme (3) voittajatyötä, jotka palkitaan seuraavasti:

Grand Prize 30 000 €
Golden Prize 15 000 €
Winner 10 000 €

Palkintolautakunta voi lisäksi antaa kunniamainintoja ja jakaa yksimielisellä päätöksellä palkintosumman myös toisin kuitenkin niin, että koko palkintosumma jaetaan.

Askon Säätiön suunnittelukilpailun, Home Revisited, tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Helsinki Design Week tapahtumassa 2017.

Palkinnot maksetaan voittajille kahden kuukauden sisällä kilpailun tulosten julkistamisesta. Palkinnot ovat verovapaita.

Voittajatöiden suunnittelijat sitoutuvat edesauttamaan työn esittelyn toteuttamista projektia ohjaamalla ja toimittamalla työstä tarvittavat mallit tai piirustukset sovitussa aikataulussa.

7 KILPAILUEHDOTUSTEN IMMATERIAALI- JA KÄYTTÖOIKEUS

Kaikki kilpailutöihin liittyvät immateriaalioikeudet, (mukaan lukien tekijänoikeudet, rekisteröimättömät ja rekisteröidyt tavaramerkki- ja mallioikeudet, patentit, domain-nimet, liikesalaisuudet sekä tietokantaoikeudet), kuuluvat kilpailutyön suunnittelijalle / työryhmälle. Ryhmän jäsenten on kirjallisesti sovittava keskenään oikeuksiensa jakautumisesta palkintoon ennen kilpailuun osallistumista.

Kilpailuun osallistuvien tulee vakuuttaa, ettei ehdotus osallistujan tietäen loukkaa muiden oikeuksia, eikä ole jäljennös aikaisemmin julkiseksi tulleista tuotteista / palveluista. Mallisuojan osalta hakijalla on lain mukaan oikeus mallisuojata työnsä 12 kk:n sisällä julkaisupäivästä.

Osallistuessaan suunnittelukilpailuun suunnittelija / työryhmä myöntää oikeuden julkaista kuvia kilpailuehdotuksesta painetussa tai sähköisessä muodossa. Järjestäjällä on oikeus julkaista kilpailuehdotuksista kuvia tapahtuman tiedotus-, opetus- ja julkaisutoiminnassa sekä markkinointia varten ja käyttää niitä kaikissa medioissa korvauksetta. Arvosteluvaiheen aikana ehdotukset eivät saa olla muiden kuin palkintolautakunnan nähtävissä. Kilpailutöitä julkaistaessa on palkittujen ehdotusten tekijöiden nimet aina mainittava.

8 SOPIMUS VALMISTUKSESTA

Palkittujen töiden suunnittelijat vastaavat neuvotteluista tuotteiden / tilaratkaisujen / palvelujen valmistukseen ottamisesta. Järjestäjällä ei ole oikeutta valmistaa tuotteita kilpailutöiden perusteella tai käyttää kilpailutöitä muuten hyväkseen, pois lukien oikeus julkaista kuvia kilpailuehdotuksista, ilman järjestäjän ja oikeuksien omistajan välistä erillistä sopimusta käytöstä. Tämä mahdollinen sopimus voidaan tehdä 12 kk sisällä voittajatyön julkistamisesta.

9 PALKINTOLAUTAKUNTA JA ARVOSTELU

Home Revisited -suunnittelukilpailun voittajat valitsee kilpailuun nimetty palkintolautakunta. Askon Säätiö valitsee palkintolautakunnan puheenjohtajan ja yhden jäsenen. Palkintolautakuntaan kutsutaan ainakin yksi kansainvälinen asiantuntija. Sihteerinä toimii Luovi Productions Oy:n nimeämä tuottaja. Palkintolautakunta hyväksyy kilpailuohjelman ja kilpailun säännöt. Palkintolautakunnan tekemät päätökset ovat lopullisia, eikä niihin voi hakea muutosta. Palkintolautakunta voi käyttää apunaan eri alojen asiantuntijoita. Asiantuntijat eivät ota osaa arvosteluun. Palkintolautakunta on päätösvaltainen vain täysilukuisena. Kaikki päätökset ja vastalauseet on merkittävä pöytäkirjaan. Palkintolautakunta päättää mitkä ehdotukset arvostellaan ja mitkä suljetaan arvostelun ja samalla kilpailun ulkopuolelle. Kilpailutyöt arvostellaan anonyymisti.

10 KILPAILUASIAMIES

Askon Säätiön nimeämänä kilpailuasiamiehenä toimii Askon Säätiön asiamies. Kilpailuasiamiehen tehtävänä on yhdessä kilpailusihteerin kanssa varmistaa kilpailijoiden anonymiteetin säilyminen, rekisteröidä kilpailun osallistuneet työt, koota kilpailutyöt palkintolautakunnan käsittelyä varten ja vastata kilpailua koskeviin tiedusteluihin. Kilpailuasiamiehellä ei ole äänioikeutta palkintolautakunnan toiminnassa. Ainoastaan tuomariston jäsenet, sihteeri ja asiantuntija, saavat olla läsnä arvostelun aikana. He ovat työtään koskevissa asioissa vaitiolovelvollisia.

11 KILPAILUOHJELMA

Kilpailun aikataulu, hakumenettely, tuotteiden esittelymateriaali, osallistumismenettelytavat sekä palkintosummat kerrotaan kilpailuohjelmassa.

12 VASTUU KILPAILUEHDOTUKSISTA

Kilpailun tuottaja Luovi Productions Oy vastaa kilpailuehdotusten turvallisuudesta kilpailutyön vastaanotettuaan.

13 VAKUUTUS TUTUSTUMISESTA KILPAILUN SÄÄNTÖIHIN JA KILPAILUOHJELMAAN

Osallistuessaan kilpailuun työryhmä samalla vahvistaa hyväksyvänsä kilpailun säännöt, kilpailuohjelman ja siihen liittyvät ehdot ja velvoitteet sekä omaavansa oikeudet kilpailuun osallistuvaan tuotteeseen tai palveluun.

Lisätietoja kilpailusta:
Tuottaja, Martina Wuoristo-Huhta
martina.wuoristo@helsinkidesignweek.com

Kysymykset tulee esittää 15.12.2016 klo 17:00 mennessä.

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

Q: Millä kielellä Home Revisited -kilpailun ehdotukset jätetään?

A: Toivomme, että kilpailuehdotukset jätetään englanninkielellä mutta myös suomenkiellä jätetyt työt hyväksytään mukaan.

 

Q: Onko kilpailuun tarkoitus tehdä kaksi suunnitelmaa? Oma ensimmäiseen osioon, ja jos pääsee jatkoon niin sitten uusi suunnitelma?

A:Kilpailuun osallistutaan vain yhdellä kilpailutyöllä. Jatkoon valitut kymmenen suunnittelijaa / työryhmää jatkavat oman ehdotuksensa tarkentamista seuraavaan vaiheeseen.

 

Q: Etsitäänkö kilpailussa toteutuskelpoisia ajatuksia ehdotusten tuotantoon saattamisen vai enemmän visionäärisiä ajatuksia?

A: Etsimme ratkaisuja, jotka voidaan sattaa tuotantoon, joten tätä tukevat suunnitelmat katsotaan eduksi. Kilpailuehdotusten toteutukseen ei ole olemassa yrityksiä. Autamme mielellämme voittajia näiden kartoituksessa kilpailun jälkeen.

 

Q: Suositteletteko suunnittelemaan kokonaisen elinympäristön vai yksittäisen tuotteen?

A: Molemmat ovat tervetulleita

 

Q: Voinko jättää useamman ehdotuksen
A: Kukin kilpailija voi osallistua kilpailuun vain yhdellä työllä