« Palaa alkuun

OFF

OFF-näppäimistö sai alkunsa siitä, että tutkimusten mukaan tietokoneen näppäimistössä voi olla viisi kertaa enemmän bakteereja kuin WC-istuimessa. OFFin muoto ei salli minkäänlaista likaantumista. Se on valmistettu HQ-muovista erikoismuottimenetelmällä.


Marko Oljaca

Vuonna 1991 syntynyt Marko Oljaca opiskelee arkkitehtuuria ja kaupunkitutkimusta Serbiassa. Hän keskittyy enimmäkseen tuotesuunnitteluun ja on voittanut useita palkintoja kaakkois-Euroopassa. Oljaca on esimerkiksi suunnitellut Serbian Novi Sadiin asuinrakennuksen, jonka yksityinen sijoittaja myöhemmin rahoitti, kehitti ja rakennutti.

Konseptikuvaus

Brittiläinen mikrobiologi tohtori Peter Wilson tutki, kuinka paljon näppäimistöissä on bakteereja. Tutkimuksen mukaan tietokoneen näppäimistössä voi olla viisi kertaa enemmän bakteereja kuin WC-istuimessa. Tämä fakta sai suunnittelijan miettimään, miten näppäimistöistä voisi tehdä puhtaampia tulevaisuutta varten. Nykynäppiksiähän ei voi täysin puhdistaa, koska murut ja lika kulkeutuvat näppäinten alle.

OFF-näppäimistöä saa kahta eri mallia, sekä normaali- että ammattilaiskäyttöön eli niille, jotka viettävät pitkiä aikoja koneen ääressä. Jokaisella näppäimellä on ikioma muoto. Ne yhdistää näppäinten alla oleva ohut verkko. Tässä kohtaa esiin nousee suunnittelutaito. Suunnittelija painottaa, että muotoilun tarkoitus on aina edistää tuotteen käytettävyyttä, ei pelkästään ulkoasia. Tuote perustuu loogiseen järjestelmään, joten ratkaisukin on luonnollisesti loogisen suunnittelun tulos. Näppäimistön muoto on heti ensisilmäyksellä orgaaninen.

Kyseessä on langaton tuote, koska sen suurimman pinnan eli välinäppäimen alle voi asentaa pariston. Näppäimistö on vesitiivis, jotta sen voi huuhdella hanan alla. Tuotantokappaleet on valmistettu HQ-muovista erikoismuottimenetelmällä. Tuotteen nimi “OFF” viittaa ratkaisua ongelmaan ja bakteeripesien poistamista kaikista näppäimistöistä.


« Palaa alkuun