« Palaa alkuun

Homeful Honor 2,000€

Homeful on hätäpakkaus kotinsa menettäneille. Äitiyspakkauksesta inspiroitunut tuote on suunnattu erityisesti kolmelle käyttäjäryhmälle: kodittomille, pakolaisille ja luonnonkatastrofien uhreille. Kaikissa tapauksissa pakkauksen perusrakenne on sama, mutta jakelijat voivat räätälöidä sen sisältöä tilanteesta riippuen.

Kilpailulautakunnan perusteet valinnalle

”Homeful on mielenkiintoinen, käytännönläheinen ja hyvin esitetty konsepti. Ehdotuksen markkinointi- ja tuotantosuunnitelma oli hyvin laadittu ja konseptin eettinen puoli hyvin mietitty. Hanke laajentaa kodin ideaa ja tarttuu ajankohtaiseen haasteeseen korostaen elämisen ja tarpeiden monimuotoisuutta.”


Miwa Ishizuka ja Olli Vuorinen

Miwa Ishizuka on huonekalu- ja tuotesuunnittelija, joka on opiskellut huonekalusuunnittelua Suomessa ja sisustussuunnittelua Japanissa. Tokiossa hän työskenteli suunnittelijana lasiyritykselle. Avainsanoja Ishizukan suunnitteluprosessissa ovat käytännöllisyys, hyödyllisyys ja ajattomuus.

Olli Vuorinen on arkkitehti, joka on opiskellut Helsingissä ja Tokiossa pääaineenaan kaupunkisuunnittelu. Hän valmistui Aalto-yliopistosta vuonna 2015, jota ennen vietti vuoden Milanossa. Vuorinen on kiinnostunut suunnittelun eri mittakaavoista, aina yksittäisistä tuotteista kaupunkiympäristöihin.

Konseptikuvaus

Homeful on ensiapupaketti kotinsa menettäneille.

Suomessa on vuodesta 1949 lähtien jaettu kaikille odottaville äideille tulotasosta riippumatta tärkeimmät vauvanhoitotarvikkeet sisältävä äitiyspakkaus. Viime vuosina äitiyspakkauskonseptia on viestitty ja kopioitu ympäri maailmaa, mikä on lisännyt neuvolatoimintaa ja siten vähentänyt lapsikuolleisuutta. Äitiyspakkauksen innoittamina haluamme auttaa elämänsä pahimman haasteen eli kodin menetyksen kohdanneita ihmisiä. Homeful pyrkii tarjoamaan heille olennaisimmat selviytymiseen tarvittavat asiat mukavassa ja älykkäästi suunnitellussa muodossa. Se soveltuu avuksi kodittomille, pakolaisille ja katastrofien uhreille, jotka liian usein jäävät yhteiskunnan ja valtion avun ulkopuolelle.

Paketin rakenne ja toiminta on periaatteessa aina sama, mutta jakelijat voivat päivittää sen sisältöä. Homeful on modulaarinen ja helposti siirreltävä ratkaisu, jota voi käyttää eri ilmastoissa ja hygieniaoloissa.

Jakelu ja käyttö

Homefulia voivat jakaa niin valtiolliset tahot kuin kansalaisjärjestötkin, esimerkiksi Punainen risti ja paikalliset hyväntekeväisyysjärjestöt. Se on helppo varastoida, kuljettaa ja koota, ja sitä voi käyttää sekä teltassa että ulkona kadulla. Se on koottuna vedenpitävä ja kevyt kantaa. Se painaa vain hieman enemmän kuin tavallinen rinkka. Sitä voi käyttää terveystarkastuksiin ja muuhun seurantaan.

Homeful sopii niin yksilö- kuin yhteisökäyttöön. Modulaarirakenteen ansiosta sitä voi käyttää yhteisön kokoontumis- ja jakamispaikkana. Nukkuma-alustat voi yhdistää laajemmaksi alueeksi, samoin kuin pöydät ja yksityisyyttä antavat sermit. Alustoja voi myös käyttää paareina sairastuneille tai loukkaantuneille.

Rakenne ja sisältö

Homeful koostuu ydinkontista ja kaksiosaisesta nukkuma-alustasta. Sen moduulit voi koota ja purkaa monella eri tavalla. Koottuna Homeful muodostaa selässä kannettavan nelikulmaisen laatikon (66 x 46 x 25 cm). Avattuna paketti toimii nukkuma-alustana. Sitä voi käyttää myös pöytänä, yksityisyyttä antavana serminä sekä paareina tai kantolavana.

Paketti pysyy tiiviisti kasassa kahden kangashupun avulla, joita voi käyttää myös kasseina ja henkilökohtaisten tavaroiden säilytyspaikkana. Ulkokuori kiinnitetään sisäosaan vetoketjuilla. Pakettiin on helppo yhdistää napsautettavilla muovisoljilla kaksi hihnaa, joiden avulla sitä voi kantaa selässä.

Sisäkontti on kokoontaitettava laatikko, jonka sisällön voi räätälöidä tarpeen mukaan. Järjestöt voivat koostaa sisällön kohderyhmän ja paikallisolojen mukaan.

Konsultaatioyhteistyössä Halti


« Palaa alkuun