« Palaa alkuun

DROW Winner 10,000€

Drow on älykäs ikkuna, joka uuden roolinsa kautta luo tarpeellista tilaa kaupungeissa. Drow mahdollistaa ruuantuotannon ja Drone-lähetysten vastaanottamisen oman kotisi mukavuudesta käsin. Drow sekoittaa muinaisia permakulttuuri periaatteita ja luonnonmateriaaleja nykyaikaiseen teknologiaan kestävän tulevaisuuden hyväksi.

Kilpailulautakunnan perusteet valinnalle

”Työ tarttuu hyvin ajankohtaiseen aiheeseen, ja tiimillä on vahva ja kiinnostava näkemys ikkunoiden ja uusien tekniikoiden hyödyntämisen mahdollisuuksista. Konsepti on rohkea ja monialainen.”


Miki Sordi ja Tehilah Auramo

Miki Sordi ja Tehilah Auramo tapasivat Helsinki Design Weekillä 2016 luodessaan puhallettavaa arkkitehtuuriteosta työpajassa yhdessä taiteilijakollektiivi Plastique Fantastiquen kanssa. Kaupunkitilojen muuntoprojektin jälkeen kaksikko jatkoi yhteistyötä ympäristöestetiikan seminaarissa ja päätti ryhtyä suunnittelemaan kaupunkilaisten muuttuvia tarpeita palvelevia konsepteja. Tästä syntyi konseptisuunnittelustudio dRAWSPACE lokakuussa 2016. Töidensä kautta he toivovat mullistavansa ihmisten käsitykset kestävästä elämäntavasta, kaupunkielämästä julkisen palveluverkon ulkopuolella ja tulevaisuuden logistiikasta – ei pelkästään huvin vuoksi vaan yhteiskunnan ja uuden kierrätys- ja jakamistalouden edistämiseksi teknisten innovaatioiden ja taidekokeilujen kautta.

Konseptikuvaus

Drow luo hyödyllisen tilan ikkunoiden avulla. Drow on älykäs kasvatusalusta, jonka avulla voi vastaanottaa robokopterilähetyksiä helposti omaan kotiin. Lähetyksiä varten ei tarvitse rakentaa kallista parveketta. Uudet mahdollisuudet odottavat heti ikkunan takana.

Drow on korkeudeltaan säädettävä kaupunkipuutarha. Istutuslaatikot voi helposti säätää halutulle korkeudelle. Saat nauttia virkistävästä vihreydestä ja kasvien tarjoamasta luonnollisesta suojasta, kun aurinko siivilöityy niiden läpi. Drow-ikkunoita voi tuunata aurinkokaihtimilla ja ruoan säilytysruukuilla.

Tulevaisuuden kodeissa on hyödynnettävä vastakkainasettelua. Haluamme olla omavaraisia ja samaan aikaan välittömässä yhteydessä muuhun maailmaan. Kaupungistumisen paine vähentää käytettävissä olevaa edullista elintilaa, mutta Drow lisää sitä. Tulevaisuuden kaupungeissa täytyy hyödyntää kaupungin yläpuolista tilaa viljelyyn ja kuljetuksiin.

Globalisaation ja kaupungistumisen aikakaudella visiomme on suunnitella houkuttelevia, tekniikan kehitystä, kaupunkien uudistumista ja planeetan hyvinvointia edistäviä konsepteja.

Missiomme on yhdistää modernia tekniikkaa ja tiedettä ikiaikaiseen permakulttuuriin. Voimautamme uteliaat ihmiset ja autamme heitä integroitumaan kolmeen ekosysteemiin – luontoon, yhteiskuntaan ja digitaaliseen järjestelmään – luodaksemme välittäviä ja oppivia yhteisöjä.

Haluamme noudattaa kaikessa tekemisessämme ydinarvojamme: tutkimusta, äärimmäistä ekologisuutta ja jakamistaloutta.


« Palaa alkuun