« Palaa alkuun

8 families in a single soul

Kun väestönkasvu kiihtyy, ihmisten elinolot huononevat ja kullekin sallitaan vain pieni oma tila. ”8 perhettä, yksi sielu” (8 families in a single soul) pyrkii murtamaan kotitalouksien väliset rajat ja luomaan isoja, jaettavia käytännöllisiä tiloja rajallisten maa-alueiden käyttöarvon lisäämiseksi.


Xin-Ying Chen, Zi-Qin Cai, Zhong-Kai Zheng, Bo-Wen Cheng, Shang-Yun Cheng

Suunnittelutiimiin kuuluvat taiwanilaiset Xin-Ying Chen, Zi-Qin Cai, Zhong-Kai Zheng, Bo-Wen Cheng ja Shang-Yun Cheng. Suunnittelutiimi on kiinnostunut löytämään ratkaisuja tulevaisuuden asumismuotoihin, kun väestö ja asuntojen tarve kasvavat nopeaa tahtia.

Konseptikuvaus

8 families in a single soul eli ”8 perhettä, yksi sielu” pyrkii murtamaan kotitalouksien väliset rajat ja luomaan isoja jaettavia käytännöllisiä tiloja. Kun väestönkasvu kiihtyy, ihmisten elinolot huononevat ja kullekin sallitaan vain pieni oma tila. Rajallisten maa-alueiden käyttöarvon lisäämiseksi ehdotamme ”jakamiskonseptia” (Share House Concept) eli yhden hengen asumiskonseptia, jota voi laajentaa erilaisten perheiden tarpeisiin. Kotitalouksien väliset rajat voidaan murtaa jakamalla isoja käytännöllisiä tiloja.

Tilaratkaisu perustuu taiwanilaisen Hakka-kansan perinteiseen Tulou-arkkitehtuuriin eli pihapiirissä sijaitseviin savirakennuksiin. Pihapiiri koostuu sekä yksityis- että yhteistiloista, joissa taloudet voivat toimia omassa rauhassa tai yhdessä tilanteen mukaan.

Osa tiloista on kaupalliseen käyttöön. Jos yhteiset arvot jakavat työntekijät sijoitetaan samaan tilaan, he tekevät luontaisesti yhteistyötä.

Järjestelmään liittyy kokoontumisia, sääntöjä ja talouskiertoa. Lisäksi kunkin talouden huoneet liitetään mukaan Airbnb-palveluun ja tarjotaan majoitusta vieraille. Avoimuus vieraita kohtaan antaa mahdollisuuden saada uusia ystäviä ja ammentaa uusia ideoita perhe-elämään.


« Palaa alkuun